اطلاعیه
برگزاری مراسم روز دانشجو در مرکز آموزش عالی کوهدشت
به مناسبت فرارسیدن روز دانشجو مراسم گرامیداشت این روز توسط امور فرهنگی مرکز آموزش عالی کوهدشت روز سه شنبه مورخ 16 آذر 1395 در سالن آمفی تئاتر این مرکز برگزار گردید. دراین مراسم که با حضور ریاست مرکز، دکتر شهرام ملکی، اساتید، کارکنان و دانشجویان و نیز گروه هنری شوگار برگزار شد برنامه های متنوعی اجرا گردید. در ابتدای مراسم دکتر ملکی ضمن تبریک روز دانشجو در خصوص روز 16 آذر به ایراد سخنرانی پرداختند. متن سخنرانی دکتر ملکی به شرح زیر می باشد:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم یا کریم
با سلام و خسته نباشید خدمت شما دانشجویان عزیز، اساتید گرامی و پرسنل زحمتکش دانشگاه کوهدشت که در برگزاری هر چه بهتر این جشن همکاری های لازم را به عمل آوردید، چند دقیقه ای مزاحم وقت شما عزیزان شده و مطالبی را پیرامون شانزده آذر که این برنامه به مناسبت این روز یا بهتر بگم روز دانشجو، روز شما برپا شده است، خدمتتان عرض می کنم.
در ابتدای سخنانم، آفریدگار یکتا و منان را سپاس می گویم که دوباره این فرصت را به ما داد تا گرد هم جمع شویم و بنده در این جایگاه با شما عزیزان به ایراد سخن بپردازم.
جا دارد ابتدا این روز مهم و تاریخی که روز حماسه آفرینی دانشجویان شجاعی است که در راه استقلال و آزادی ایران عزیزمان جان گرانمایه خود را تقدیم کردند را به شما دانشجویان عزیز و تمامی دانشجویان سرافراز ایران قهرمان تبریک و تهنیت عرض کنم.
اما قضیه این روز بر می گردد به بعد از كودتاى 28 مرداد 1332، یعنی زمانی که رژيم وابسته پهلوىتوانسته بود با كمك اربابان امريكايى بر اريكه قدرت باز گردد و دوباره درصدد برآمد تا پايه هاى حكومت خود را تثبيت كند، به همین خاطر ريچارد نيكسون معاون رئيس جمهور امريكا در سال 1332، راهى ايران گرديد. در حقيقت او مى آمد تا نتيجه سرمايه گذارى بيست و يك ميليون دلارى را كه سازمان جاسوسى امريكای سياه در راه كودتا و سرنگونى دولت مصدق هزينه كرده بود، از نزديك مشاهده كند. اما غافل از اينكه مقاومت مردم ایران بطور كامل از بين نرفته و آنان در اولين فرصت، خشم و انزجار خويش را نشان خواهند داد.
پس 14 آذر 1332، روزي است كه سه دانشجوي دانشگاه تهران در اعتراض به دخالتهاي امريكا و انگليس در امور ايران و سفر نيكسون به تهران، همراه ديگر دانشجويان از دانشكده هاى فنى، حقوق و علوم سياسى، پزشكى، دندانپزشكى و داروسازى در دانشكده هاى خود تظاهرات پرشورى عليه رژيم پهلوی برپا كردند.
فردای آن روز، روز 15 آذر، تظاهرات دانشجویان به خارج از دانشگاه كشيده شد و ماموران انتظامى در زد و خورد با دانشجويان، شمارى را مجروح و گروهى را دستگير و زندانى كردند.
صبح روز 16 آذر، گارد تا دندان مسلح رژيم پهلوى براى اولين بار وارد صحن دانشگاه شد تا فرياد مخالفان را در گلو خفه كند، اما دانشجویان به پا خاستند و سينه خود را آماج گلوله هاي رژيم پهلوي قرار دادند تا سندي ديگر از روح ميهن پرستي، آزادي خواهي و استقلال طلبي فرزندان اين مرز و بوم را براي هميشه در تاريخ ثبت كنند، پس اين روز، روز دانشجو نام گرفت و حادثه 16 آذر 1332، به عنوان يك روز (مقاومت تاريخى) در تاريخ دانشگاه تهران ثبت گردید و از آن پس، همه ساله، حتی در زمان رژیم طاغوت به رغم كوشش و مخالفت رژيم و ساواك، دانشجويان دانشگاه تهران و ديگر دانشگاههاى سراسر ايران، مراسم و تظاهراتى به ياد شهيدان آن روز بر پا مى كردند و می کنند.
معلم شهيد دكتر علي شريعتي در باره آن دانشجویان قهرمان این چنین نوشته است:
«اگر اجباري كه به زنده ماندن دارم نبود، خود را در برابر دانشگاه آتش ميزدم، همانجايي كه بيست و دو سال پيش، «آذر» مان، در آتش بيداد سوخت و او را در پيش پاي «نيكسون» قرباني كردند! اين سه يار دبستاني هنوز مدرسه را ترك نگفته اند، هنوز از تحصيلشان فراغت نيافتهاند. آنان نخواستند ـ همچون ديگران ـ كوپن ناني بگيرند و از پشت ميز دانشگاه، به پشت پاچال بازار بروند و سر در آخور خويش فرو برند. از آن سال، چندين دوره آمدند و كارشان را تمام كردند و رفتند، اما اين سه تن ماندند تا هر كه را ميآيد، بياموزند و هركه را ميرود، سفارش كنند. آنها هرگز نميروند، هميشه خواهند ماند، آنها «شهيد» هستند. كاشكي ميتوانستم اين سه آذر اهورايي را با تن خاكستر شدهام بپوشانم! اما نه، بايد زنده بمانم و اين سه آتش را در سينه نگاه دارم.»
شهید چمران نیز در رابطه با حادثه 16 آذر این چنین می گوید: «وقايع آن روز چنان در نظرم مجسم است كه گويى همه را به چشم مى بينم، صداى رگبار مسلسل در گوشم طنين مى اندازد، سكوت موحش بعد از رگبار، بدنم را مى لرزاند، آه بلند و ناله جانگداز مجروحين را در ميان اين سكوت دردناك مى شنوم. دانشكده فنى خون آلود را در آن روز و روزهای بعد به رأی العین می بینم.
«خصوصیت بالقوه دانشجویان در این است که با تحرک گرایش، استنباط و فهم خود فضا را تغییر می دهند. »
شرط اصلى در تضمين امروز و فرداى دانشجو، ميزان برخوردارى او از معنويات است.
فارغ التحصيلان دانشگاه ما بايد نسبت به كشور و ميهن خود وفادار و متعهد باشند. با رأفت و عطوفت با انسان ها برخورد كنند و تنها در انديشه پر كردن جيب خود نباشند و براى رسيدن به اين هدف، انس با خدا و چشيدن لذات ذكر و دعا و تضرع اجتناب ناپذير است و اين هديه بزرگ را باید تشكل ها و انجمن هاى اسلامى در دانشگاه ها به دانشجويان تقديم كنند.
در یک جمع بندی کلی، نتیجه ای که از این بحث باید گرفت این است که:
روز 16 آذر یکی از روزهای تأثیر گذار حیات ملت ایران است و همه دانشجویان باید با الهام از سه یار دبستانی، شهید آذر شریعت رضوی، شهید احمد راسخ و شهید مصطفی بزرگ نیا راه دینداری، آزادگی و استکبار ستیزی را بپیمایند و با ایمان راسخ، فراگیری دانش و کسب موفقیت های علمی جهانی، خاری بر چشم دشمنان باشند.
در پایان عرایضم مجدداً از حضور شما خواهران دانشجوی عزیز و گرامی، اساتید ارجمند و پرسنل گرانقدر دانشگاه که در این جلسه حضور بهم رساندید، کمال تشکر و سپاسگزاری را دارم و برای یکایک شما عزیزان، اساتید فرهیخته و کارکنان زحمتکش این دانشگاه آرزوی توفیق، موفقیت، شادکامی و سربلندی را می نمایم، والسلام.
دکتر شهرام ملکی
سرپرست مرکز آموزش عالی کوهدشت
در ادامه این مراسم برنامه های شاد و متنوعی دیگری از جمله اینکه پخش کلیپ یار دبستانی که با همخوانی دانشجویان حاضر در سالن همراه بود، پخش کلیپ های طنز دانشجویی و اجرای برنامه های طنز توسط گروه هنری شوگار برگزارشد . همچنین از سوی ریاست مرکز، دکتر ملکی به نفرات اول تا سوم ورودی های هر دو رشته زبان و ادبیات انگلیسی و ریاضیات و کاربردها کارت هدیه و لوح تقدیر اهدا گردید. اهدا جوایز مسابقات فرهنگی اجراشده در طول نیمسال جاری از جمله مسابقات ورزشی، مسابقه کتابخوانی و مسابقه سوگواره عکس عاشورایی و نیز خاطره گویی دانشجویان و اساتید از دیگر برنامه های این مراسم بود. در پایان مراسم دکتر ملکی ریاست مرکز ضمن تشکر و قدردانی از حضور اساتید و دانشجویان و نیز گروه شوگار به سرپرستی آقای افشین چگنی در این مراسم و نیز تشکر از زحمات کارکنان مرکز به نکاتی در خصوص شرایط مرکز و نیز امتحانات پایان ترم اشاره کردند. دکتر ملکی گفتند: ما با کمترین نیرو بهترین امکانات را در اختیار دانشجویان قرار می دهیم و قولهایی را که به دانشجویان در خصوص بهبود شرایط مرکز و نیز خوابگاه داده بودیم اجرا کرده ایم و کارههای دیگری نیز در دست اقدام داریم. اما از دانشجویان می خواهیم نظافت خوابگاه و دانشگاه را رعایت کنند. دکتر ملکی در ادامه گفتند ما سعی می کنیم در طول هر ترم یک یا دو کارگاه آموزشی در خصوص بهداشت زندگی جمعی در مرکز برگزار نماییم و از دانشجویان می خواهیم در کارگاه هایی که بنا به ضرورت برای آنان برگزار می شود شرکت کنند. دکتر ملکی همچنین در خصوص استفاده دانشجویان از آسانسور مرکز گفتند: ما آسانسور را برای دانشجویان تعمیرمی کنیم ولی ظرفیت آسانسور 4 نفر است و 4 نفر بیشتر نباید همزمان از آن استفاده کنند. دکتر ملکی همچنین در خصوص غیبت دانشجویان در کلاس های درس گفتند : دانشجویان باید حداقل تا روز چهارشنبه مورخ 1395/9/8 در کلاس حضور یابند و چنانچه غیبت دانشجویی از حد مجاز بیشتر باشد نمره صفر برای آن درس در نظر گرفته می شود. همراه داشتن کارت ورود به جلسه و کارت دانشجویی در ایام امتحانات ضروری است و دانشجویان جهت دریافت کارت وورد به جلسه باید بدهی های خود را پرداخت نمایند. دکتر ملکی همچنین در ادامه به مواردی در خصوص مرکز مشاوره دانشگاه اشاره کردند و فرمودند: دانشجویان جهت حل مشکلات خود می توانند به مشاور مرکز مراجعه نمایند. و از دانشجویان خواستند در کارگاه هایی که مشاور مرکز در خوابگاه برگزار می نماید به نحو احسنت حضور فعال داشته باشند.
۱۳۹۵/۰۹/۱۷ - ۰۰:۰۰
۳۸۳ بازدید