فعالیت ها و اقدامات انجام گرفته در مرکز آموزش عالی کوهدشت در زمینه حجاب و عفاف

با هدف ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و پاسخ به پرسش های دانشجویان در زمینه پوشش و حجاب و به همت ریاست و مسئول امور فرهنگی مرکز آموزش عالی کوهدشت فعالیت هایی در سال تحصیلی 95-94 در مرکز آموزش عالی کوهدشت به انجام رسید که شرح این فعالیت ها به شرح زیل می باشد: ا. برگزاری جلسات مشاوره ای فردی و کارگاه های آموزشی گروهی در زمینه حل مسائل به وجود آمده برای دانشجویان در ارتباطات با جنس مخالف و تشریح و بیان معیارهای روابط سالم و اخلاقی در جامعه. در این جلسات که با حضور مشاور مرکز خانم گراوند برگزار شد معیار های انتخاب همسر، دلایل افزایش طلاق ، آموزش مهارتهای زندگی مشترک و ... مورد بحث و گفتگوی دانشجویان قرار گرفت . همچنین در زمینه روابط اخلاقی و سالم در جامعه و ... مطالبی برای دانشجویان تشریح شد. این کارگاه ها همراه با پرسش و پاسخ دانشجویی بود. عدم توجه برخی از زنان جامعه به نقش مادری و اهمیت آن در جامعه و مشکلات خانوادگی و عدم اعتماد به نفس فرزندان در هنگام حضور در اجتماع و همچنین عدم تربیت صحیح فرزندان و از همپاشیدگی بنیان خانواده ها در اثر مواردی همچو اعتیاد و تاثیرات ماهواره از جمله موارد مورد بحث در زمینه به وجود آمدن ناهنجاری های اخلاقی در جامعه بود. شبکه های اجتماعی و ماهواره از جمله مواردی بود که اثرات سوء آنها در زندگی فردی و اجتماعی مورد بحث و تبادل نظر دانشجویان قرار گرفت . همچنین نکته هایی در زمینه لزوم توجه به رفتار و رعایت مواردی همچو متانت، احترام به خود و دیگران و توجه به ارزش های انسانی و اخلاقی و دینی در روابط مرد و زن و ... در هنگام مواجهه با جنس مخالف و در اجتماع برای دانشجویان بیان شد . 2. برگزاری کرسی آزاد اندیشی در این زمینه یک کرسی آزاد اندیشی با موضوع دانشگاه تک جنسیتی برگزار گردید. این کرسی با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسینی مسئول نهاد رهبری در دانشگاههای استان و با استقبال دانشجویان درتاریخ 23/9/94 برگزار شد. در این جلسه آرامش روحی ، عدم ایجاد برخی روابط نادرست بین دانشجویان دوجنس مخالف، حفظ عفت و حجاب دانشجویان و موفقیت تحصیلی بیشتر از جمله دلایل دانشجویان موافق دانشگاه تک جنسیتی بود. همچنین کرسی آزاد اندیشی دیگری نیز با موضع « حجاب و عفاف» با سخنرانی دکتر مجتبی گراوند، عضو هیئت علمی گروه تاریخ اسلام دانشگاه لرستان در نیمسال دوم برگزار خواهد شد. 3. برگزاری جلسه حلقه بسیج اساتید با سخنرانی دکتر مجتبی گراوند پیرامون « سیره تربیتی و اخلاقی پیامبر اکرم (ص)» این جلسه که با حضور جمعی از اساتید و کارکنان مرکز و در تاریخ 30/9/94 برگزار گردید. در این جلسه دکتر گراوند، مهرورزی ، ساده زیستی ، رعایت ادب در قول و کلام، توجه به روح عبادت و دعا، همیاری و تعاون ، رعایت حقوق دیگران، آراستگی ظاهر ، انفاق و سخاوت و .. را از جمله صفات شخصیتی پیامبر اکرم(ص) عنوان کردند. و به حدیثی از امام صادق (ع) اشاه کردند که می فرمایند: خدای تعالی رسول خود را با صفات پسندیده اختصاص داد، پس خود را بیازمائید، هرگاه این صفات نیک پیامبری در شما بود خدای خود را سپاس گویید و در تقویت و افزایش آن بیفزائید. 4. برگزاری جلسه سخنرانی با سخنرانی دکتر مجتبی گراوند با موضوع « ترویج سیره اخلاقی و تربیتی حضرت زینب کبری (س)» و بیان معیارهای زن الگو و موفق . در این مراسم که همزمان با ایام محرم برگزار گردید، دکتر گراوند به نقش برجسته حضرت زینب (س) در جریان عاشورا اشاره کردند و با اشاره به نمونه های اخلاقی و رفتاری حضرت زینب کبری (س) ، ایشان را به عنوان الگوی کاملی برای زن مسلمان بیان کردند. و دانشجویان را مطالعه بیشتر پیرامون زندگی حضرت زینب (س) توصیه نمودند. 5. برگزاری مسابقات کتابخوانی از کتاب چهل داستان و چهل حدیث از امام حسین (ع) و راز بازگشت جاهلیت در عاشورا . با هدف ترویج فرهنگ ناب عاشورا و احیای امر به معروف و نهی از منکر که حفظ عفت افراد جامعه و ترویج و نهادینه سازی آن در بین دانشجویان از جمله مصادیق معروف در جامعه می باشد مسابقات کتابخوانی در بین دانشجویان برگزار گردید. در هر مسابقه سه نفر به عنوان افراد برگزیده انتخاب شدند. 6. چاپ بروشور و توزیع آن در بین دانشجویان . در این زمینه بروشورهایی با موضوع «مهارتهای پیش از ازدواج» و « حجاب صدفی بر گوهر وجود» تهیه و در بین دانشجویان توزیع شد. 7. اهدا کتاب « نامه ای به خواهرم نوشته مهدی عدالتیان با موضوع بررسی مهمترین پرسش ها در مورد پوشش بانوان» و نیز کتاب رساله دانشجویی از طرف امور فرهنگی مرکز به دانشجویان . 8. راه اندازی کانون حجاب و عفاف مرکز به همت رئیس و کارشناس فرهنگی مرکز. 9. اخذ مجوز برگزاری اردوهای فرهنگی و زیارتی. در این زمینه سهمیه هایی برای حضور دانشجویان محجبه و فعالان فرهنگی در اردوها در نظر گرفته می شود. 10. چاپ نشریه. جهت گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در بین دانشجویان و دانشگاهیان در هر بار چاپ نشریه فرهنگی – علمی مرکز مطالبی با موضوع عفاف و حجاب و تهاجم فرهنگی در نشریه درج می شود . از جمله در اولین شماره نشریه مطالبی با عنوان « 6 توصیه رهبر انقلاب به بانوان مسلمان، دلایل گرایش به جنس مخالف ، ماهواره یا دجال واره و نیز مطلبی با عنوان زنگ هشدار در مورد اثرات سوء شبکه های اجنماعی در از بین بردن مبانی اخلاقی در جامعه» چاپ و نشریه در بین دانشجویان توزیع گردید. 11. درج احادیث با موضوع حجاب و عفاف از ائمه اطهار (علیهم السلام) به صورت دو بار در هفته در تابلو روان مرکز. 12. فضاسازی و تبلیغ و ترویج حجاب با نمایش عکس و پوستر موضوعات مختلف مربوط به حجاب در فضای مرکز .

۱۳۹۴/۱۱/۱۸ - ۰۰:۰۰