برگزاری مراسم جشن عید سعید غدیر خم و دانشجویان جدیدالورود و سخنرانی دکتر گراوند در مرکز آموزش عالی کوهدشت

۱۳۹۴/۰۷/۱۵
مراسم جشن عید سعید غدیر خم و دانشجویان جدید مرکز آموزش عالی کوهدشت، امروز چهار شنبه مورخ 15/7/94 در سالن آمفی تئاتر این مرکز برگزار شد. در این مراسم دکتر مجتبی گراوند رئیس مرکز، اساتید، کارکنان و دانشجویان حضور داشتند. دکتر گراوند ضمن تبریک تقارن هفته ی دفاع مقدس به عنوان حماسه ای شکوهمند و فراموش نشدنی در تاریخ ایران با آغاز سال تحصیلی جدید و همچنین تبریک اعیاد سعید قربان، غدیر و عرض خوش آمدگویی و خیر مقدم جهت موفقیت و پذیرش دانشجویان جدید در مرکز آموزش عالی کوهدشت و همچنین تسلیت حادثه جانسوز شهادت حجاج مسلمان و هم میهنانمان در منا، در تحلیل مختصری از تاریخ صدر اسلام و موضوع غدیر در مقدمه ای به دلیل درک عظمت اقدامات پیامبر (ع) در جهت گذار از جامعه ی جاهلی به اسلامی و برخی حوادث و وقایع صدر اسلام که ریشه در جاهلیت داشت؛ به جاهلیت و علایم آن در قرآن کریم (مثل حکم الجاهلیه، ظن الجاهلیه، حمیه الجاهلیه و تبرج الجاهلیه) و همچنین مصداق ها و نمودهای آن در شبه جزیره عربستان از جمله بت پرستی، تعصبات جاهلی، غرور و تکبر توانگران، تبعیت کورکورانه، جهل و خرافه گویی،ادبیات بی محتوا و نظام طبقاتی و... اشاره کردند. دکتر گراوند گفتند که با بعثت پیامبر گرامی اسلام (ص) و طلوع دین مبین اسلام در شبه جزیره عربستان تحولی بزرگ در زندگی فردی و اجتماعی انسان ها رخ داد به طوری که آن حضرت به اصلاح اندیشه ها و ترویج فضیلت های انسانی ( مثل آزاد اندیشی به جای تقلید، حاکمیت اولیای خدا، ترویج فضیلت های انسانی، ایثار و فداکاری، وحدت و برادری، کرامت و عزت انسانی، عدالت و...) پرداختند. همچنین به لحاظ اقتصادی به ثروت حلال، توزیع عادلانه بیت المال، ارزش کار و فقر زدایی و... توجه ویژه ای نمودند که این مسائل از جمله برنامه ها و نتایج بعثت پیامبر گرامی اسلام بود که جای گزین اندیشه های جاهلی گشت. ایشان در ادامه گفتند: پیامبر بعد از 23 سال تلاش شبانه روزی در حجه الوداع با نزول آیه تبلیغ ( آیه 67 سوره مائده) در غدیر خم ماموریت یافت با تعیین جانشین، دین اسلام را کامل کند و طبق آیه اکمال « الیوم اکملت لکم دینکم ...» و حدیث ثقلین حضرت علی (ع) را به عنوان جانشین بعد از خود به مردم معرفی کرد اما بعد از رحلت پیامبر (ص) وجود جریانی انحرافی و خزنده در جامعه، زمینه بازگشت فرهنگ جاهلی را فراهم نمود که نتیجه ی آن تشکیل سقیفه بود که محتوای فکری و اخلاقی آن رویارویی آشکار با کتاب و سنت، حاکمیت منطق و شرافت قومی و قبیله ای، حسادت، تعدی و حق کشی، خشونت و ستم، جعل حدیث و جلوگیری از نشر احادیث پیامبر (ص)، ظلم به حضرت زهرا یادگار رسول خدا، غصب فدک، تبعید اصحاب بزرگ پیامبر (ص) مثل ابوذر، عبدالله بن مسعود و... و مهم تر از همه حادثه ی دلخراش عاشورا بود. به طوری که مهیار دیلمی در شعری ریشه عاشورا را در سقیفه می داند. همچنین ابوذر غفاری معتقد بود که اگر اجازه می دادند ولایت و امامت در دست حضرت امیر (ع) بماند هیچ واجبی از واجبات الهی ضایع نمی شد. دکتر گراوند همچنین گفتند: حضرت علی (ع) به خاطر حفظ وحدت اسلام و مسلمین مانند کسی که خار در چشم و استخوان در گلو باشد در برابر سقیفه سکوت کرد و دست به شمشیر نبرد و 25 سال سکوت را تحمل کرد اما ضمن انتقادی که به عملکرد بعضی از خلفا داشت در مواقع حساس به خلفا در امور فکری و قضاوت نیز کمک می نمود. همچنین آن حضرت با جمع آوری قرآن کریم، انجام فعالیت های اقتصادی و تاسیس حکومت مکتبی بر مبنای اصلاحات مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی در حفظ و احیا اسلام ناب محمدی (ص) کوشیدند. رئیس مرکز آموزش عالی کوهدشت گفتند: ما ضمن پای بندی و وفاداری به اعتقادات شیعی به دلیل اشتراک در اعتقاد به خدای واحد، پیامبر واحد، قرآن واحد و قبله واحد با برادران اهل تسنن و همچنین با توجه به تهاجم فرهنگی دشمنان و شیطنت آن ها در ایجاد تفرقه در میان مسلمانان در عصر کنونی از همه ی دانشجویان عزیز انتظار داریم که به اصل وحدت و برادری و احترام متقابل و تکیه بر مشترکات توجه بنمایند. دکتر گراوند همچنین در ادامه به عوامل و شرایط موفقیت در دوران دانشجویی پرداختند و توکل به خداوند متعال، داشتن علاقه و انگیزه کافی، برنامه ریزی، مشاوره با افراد آگاه و توجه به توانایی ها، رعایت اولویت ها، نظم و پایداری، خوب گوش کردن و پرسش گری را از مهم ترین عوامل موفقیت برشمردند. در ادامه این مراسم برنامه های دیگری نیز به اجرا درآمد. از جمله اینکه کلیپ تهیه شده توسط بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان پخش شد و نیز دو مسابقه در بین دانشجویان اجرا و نیز چند کلیپ دیگر در مورد غدیر و حضرت علی (ع) پخش گردید. در پایان مراسم نیز نفرات برگزیده مسابقات فرهنگی جهت دریافت جوایز مسابقات معرفی شدند.

۱۳۹۴/۰۷/۱۵ - ۰۰:۰۰